Українських водіїв чекає неприємний «сюрприз» на АЗС

Після різкого зниження вартості автогазу на українських заправках – протягом декількох місяців ті знизилися на 4 грн. і більше, – пропан-бутан знову почав дорожчати. За даними Консалтингової групи «А-95», тільки за вихідні цінники на скраплений газ зросли в середньому по країні на 5 коп./л. Однак, попереджають експерти, скромне подорожчання не повинно вводити автолюбителів в оману. Попереду нас чекає повноцінне цінове ралі.

Про це пише Твоя МАШИНА з посиланням на UBR.ua.

Ряд заправок вже підняли вартість газу на 15-30 копійок. На сьогодні літр пального на заправках країни обходитися в середньому в 10,50 грн. На преміальних WOG і OKKO – приблизно в 10,90 грн./л. Головною причиною зростання вартості автогазу експерти називають його подорожчання на оптовому ринку.

«На ринку був надлишок ресурсу, він тиснув на ціни, іноді доводячи їх до необґрунтованих рівнів. Хто з трейдерів зміг, той урізав обсяги поставок, інші, перенесли їх на пізніше. У підсумку в лютому ресурсу завезли менше, ніж в грудні-січні. Ринок таким чином збалансувався. Ні про який дефіцит мови, правда, немає. Це нормальна коригування», – розповів аналітик Консалтингової групи« А-95 »Артем Куюн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти