Митниці на ремонт доріг цьогоріч спрямували понад 10 мільярдів

З початку року у рамках «дорожнього» експерименту митницями на ремонт доріг перераховано 10,2 млрд грн. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу ДФС.

«У рамках експерименту з початку року митницями вже перераховано 10,2 млрд грн. Тільки у жовтні на ремонт доріг у регіонах має бути спрямовано 1,86 млрд грн, що є ще одним рекордним відрахуванням за 10 місяців. До цього найбільша сума складала 1,83 млрд грн, яка була перерахована у травні», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Одеська митниця ДФС вже у середині жовтня виконала річний план. При річному індикативному показнику у 16,6 млрд грн, 18 жовтня одеські митники перерахували 16,7 млрд грн. На 1 листопада обсяг перерахованих митних платежів склав 17,54 млрд грн, тобто річний індикатив перевиконаний на 5%, що є прецедентом за останні роки.

У ДФС зазначають, що митниці Державної фіскальної служби України доводять ефективність своєї роботи. Вперше митні відрахування перетнули історичний бар’єр – понад 30 млрд грн перераховано у державний бюджет у жовтні. Це на 5,3 млрд грн більше, ніж було заплановано у бюджетному розписі та на 37,3% більше, ніж склали показники жовтня минулого року. Середньоденні відрахування перевищують 1,43 млрд грн. У порівнянні з відповідним періодом 2016 року цей показник збільшився на 31%.
За січень-жовтень було перераховано 253,62 млрд грн, що перевищує заплановані показники на 12%. Додатково бюджет отримав понад 27 млрд грн. Фактичні надходження у порівнянні з 10 місяцями 2016 року зросли майже на 65 млрд грн. Це дає можливість ДФС виконати свої зобов’язання по фінансуванню ремонту та реконструкції дорожньої інфраструктури.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти