Що означає наклейка «рибка», розташована на задній частині автомобіля

На дорогах раз у раз трапляються автомобілі з безліччю дивних позначень і наклейок. Одним з таких є загадкова «рибка». У більшості випадків побачити її можна на багажнику машини. Практика показує, що більшість автомобілістів не знає, що означає даний символ. Що ж, прийшов час розставити всі крапки над «і».

Отже, на деяких автомобілях можна помітити загадковий символ у вигляді рибки. Безумовно, він не означає марку автомобіля. Тоді що? Може це вобла, що підкреслює приналежність водія до товариства любителів пива? А може – це клуб любителів суші і морепродуктів? Найсміливіші можуть навіть припустити, що значок позначає машину-потопельника, продану спільнотою продавців старих авто «Bluefish». Все перераховане не є істиною. Однак, дещо було помічено, вірно, рибка на кришці багажника дійсно позначає приналежність до співтовариства.

Щоб краще зрозуміти сенс «рибки», доведеться заглянути в тьму століть. Існує таке грецьке слово, як «Іхтіс» (риба), яка окрім іншого є акронімом імені Ісуса Христа. Слово зазвичай розкладають на: «Ісус Христос Божий Син Спаситель». За часів Римської Імперії, символ «Іхтіс» був таємним позначенням християнських сект. Рибка використовувалася в якості інструменту свій-чужий, допомагаючи першим християнам під час гонінь дотримуватися конспірацію.

Сучасні християни досить далеко пішли від своїх давніх попередників. Проте «Іхтіс» все ще є позначенням Ісуса Христа. Деякі вітчизняні автомобілісти ставлять в салон іконки святих або Божої Матері. А ось таку рибку дуже часто вішають на кузов автомобіля віруючі водії з Заходу. Як правило, подібні аксесуари продають в протестантських громадах країн Європи і США.

Примітно, що там же (на Заході) з’явилися жартівники-атеїсти, які зробили свій власний аксесуар у вигляді рибки з ніжками, що є натяком на процес еволюції. Іноді в таких рибок також пишуть ім’я «Дарвін», відзначаючи знаменитого вченого і його теорію еволюції.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти