Водіям зробили важливе попередження

У ДСНС попереджають водіїв про погіршення погодних умов.

«За прогнозами УкрГідрометценту, у найближчу годину з утриманням вранці 16 жовтня туман, видимість 200-500 м», – йдеться у повідомленні.

Твоя МАШИНА нагадує правила поведінки при тумані:

У першу чергу потрібно включити освітлювальні прилади, а саме фари ближнього світла і, якщо є в комплектації, протитуманні фари. Завдяки таким заходам вас з легкістю побачать на дорозі інші учасники руху.

Бувають моменти, коли туман практично сліпить водіїв і видимість дороги скорочується до 7-10 метрів. У такій ситуації фахівці радять додатково включити аварійну сигналізацію під час руху, так як миготливі сигнали будуть помітніше, на тлі звичайного світла фар. Але якщо ви рухаєтеся в міських умовах, а не на трасі, то такий «маневр» з аварійною сигналізацією може заплутати інших учасників руху. Тому, якщо ви бачите, що наближається автотранспорт, то тимчасово вимкніть аварійні сигнали.

Щодо швидкості руху можна сказати не багато. При слабкому тумані вона не повинна перевищувати 40-50 км/год, оскільки видимість все одно погана. Якщо ви потрапили в густий туман, то максимальна швидкість руху повинна бути в районі 25 км/год.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти