В Україні помилково відремонтували не ту дорогу

ТОВ “Хозхімсервіс”, яким доручили будівництво під’їзної дороги до регіонального ландшафтного парку Клебан-Бик, переплутали дороги і поклали асфальт не там, де планувалося

Асфальт поклали на суміжних 11 земельних ділянках з абсолютно іншими кадастровими номерами, ніж йшлося в технічній документації, передає Depo.Донбас з посиланням на “Вільне радіо”.

Повідомляється, що у червні 2018 року управління капітального будівництва Дружківської міської ради уклало договір підряду з ТОВ “Хозхімсервіс” щодо будівництва під’їзної дороги до регіонального ландшафтного парку “Клебан Бик”. Сума робіт — 11 мільйонів гривень. Роботи нібито закінчили наприкінці серпня 2018 року. Але виявилось, що дорога зроблена не там, де планувалось.

“Фактично асфальтне покриття знаходиться не там, де мало б бути, згідно з проектом будівництва. Про це свідчать і інші кадастрові номери земельних ділянок, які до того ж виявилися землями сільськогосподарського призначення.  Змельна ділянка, яка виділялась для будівництва дороги — це лісосмуга. В проекті будівництва передбачалось корчування на ній чагарника. Однак фактично робіт там не проводили. Це підтверджує огляд ділянки”, – повідомляють правоохоронці.

Зазначається, що в управлінні капітального будівництва Дружківської міської ради не змогли прокоментувати ситуацію: кажуть — дорогу не будували попередники.

“Об’єкт будували, коли був попередній керівник. Я працюю з того часу, як роботи виконали і об’єкт здали в експлуатацію. Ми (управління, — ред) — замовник робіт. Наскільки я знаю, претензій до КП немає. Я не можу коментувати, бо я цей об’єкт не будував”, — розповів начальник управління капітального будівництва Дружківської міської ради Сергій Книгін.

Слідчі з’ясували, що роботи з будівництва під’їзної дороги до парку виконували працівники дочірнього підприємства “Донецький облавтодор”, а ТОВ “Хозхімсервіс” використовувалось як підприємство для отримання бюджетних коштів.

“Зараз правоохоронці проводять розслідування в рамках кримінального провадження. Підозри ще нікому не оголошували, але справу відкрили за статтею Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, – повідомляють у матеріалі.

Санкція статті передбачає: штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів; виправні роботи на строк до двох років; обмеженням волі на строк до чотирьох років; позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Повідомляється, що попри розслідування, дорога введена в експлуатацію. Завдяки зручному шляху, збільшився і потік туристів, вважають в ландшафтному регіональному парку “Клебан-Бик”.

“Знаю, що дорогу там проклали. Знаю, що клали перед Купальськими святами. Робили проект, я його, щоправда, в очі не бачив. Зараз дорога хороша, всі вдячні, туристи в захваті. А що не там, оце я вперше чую, якщо чесно. Тільки можу констатувати, що для туризму це дуже круто, десь на 70% збільшився потік туристів”, — розповів депутат Іллінівської ОТГ і завідувач відділу зв’язків зі ЗМІ парку “Клебан-Бик” Андрій Тараман.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти