Українцям стали доступні літаючі авто (фото)

Виявляється, в Україні можна замовити справжній літаючий автомобіль. Це не першоквітневий жарт: на одному з вітчизняних сайтів продають модель PAL-V Liberty – перший серійний літаючий автомобіль.

Як повідомляє cardiagram, коштує така іграшка немало. За авто, що вміє літати хочуть понад 9 мільйонів гривень.

Пізніше журналісти зв’язалися з представниками PAL-V і з’ясували, що в Україні їхні моделі поки недоступні. Втім, мова йшла, мабуть, про нові екземпляри, оскільки ринок вживаних моделей компанія навряд чи контролює.

Нагадаємо, PAL-V Liberty являє собою двомісний автомобіль з двома двигунами: один для їзди на землі, а інший – для польотів у повітрі. На кузові автомобіля встановлено складний пропелер, який і підніматиме його в повітря. Для злету, водію PAL-V Liberty потрібно буде розвернути складену хвостову частину і лопаті гвинта, та розміститись на території 90-200 м на 200 м. в компанії повідомляють, що підготовка до злету займатиме не більше 10-15 хвилин. Під час їзди на землі гвинт автомобіля ховатиметься всередину. Автомобіль оже летіти зі швидкістю до 180 км/год, а їздити – до 160 км/год. максимальна дальність польоту PAL-V Liberty – 500 км. На 100 кілометрів автомобіль споживає 7,6 літрів пального.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти