У мережі опублікували фото рідкісного ЗАЗ «Спорт-900»

В інтернеті розповсюдили унікальні знімки дебютного радянського купе ЗАЗ «Спорт-900». Рідкісний зразок, який знайшли в одному з покинутих гаражів, відправився на реставрацію, де він отримає «друге життя» вперше за більш ніж 50 років.

Купе «Спорт-900», яке свого часу стало дебютною радянською машиною в даному типі кузова, розробили фахівці московського НАМІ в 1963-му. З 1963 по 1969 роки було випущено всього 6 подібних автомобілів: один до теперішнього часу зберігається в інститутських ангарах, інший став надбанням місцевого музею, відомостей про місцезнаходження інших моделей немає.

Силова структура і агрегати автомобіля були запозичені у ЗАЗ-965, а кузов розроблявся «з нуля» з легких вуглепластикових панелей. Перше спорткупе оснащувалося 27-сильним бензиновим мотором на 27 кінських сил, разом з яким функціонувала 4-ступінчаста МКПП. Такий двигун дозволяв авто максимально прискорюватися до 100 км/год.

На жаль, але в серійне виробництво ЗАЗ «Спорт-900» так і не потрапив, оскільки радянська влада порахували, що модель не мала ніяких перспектив на ринку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти