В Україні викрито схему, яка дозволяла водіям-порушникам уникати відповідальності

Група поліцейських сприяла уникненню відповідальності водіїв-порушників.

Керівництво Департаменту патрульної поліції Національна поліція України ініціювало службову перевірку за фактами зловживання владою окремими співробітниками, які за грошову винагороду допомагали водіям-правопорушникам, про це інформує сторінка МВС України у Facebook.

Оперативники Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно зі слідчими Державне бюро розслідувань, за процесуального керівництва столичної прокуратури, розкрили схему, налагоджену поліцейськими Київщини – діючими співробітниками, а також колишніми правоохоронцями.

З метою одержання незаконного «додаткового заробітку», вони розробили схему звільнення від відповідальності осіб, яких було виявлено за кермом транспортного засобу у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння і позбавлено права подальшого керування.

Реалізовували спільники свій задум кількома шляхами: вносили недостовірні відомості до Інформаційного порталу Нацполіції про закриття адміністративних проваджень, направляли на адреси завідомо підроблені постанови суду про закриття цих проваджень, затягували строки розгляду адміністративних справ і направляли до суду по закінченню терміну.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти