У Києві на «трасі смерті» пропонують поставити відбійники

У столичну мерію звернулися з ініціативою реконструювати вул. Академіка Заболотного і встановити на ній розділову смугу з відбійником.

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Київської міської ради.

«Ділянка вул. Заболотного від буд. 158 (МХП) до вул. Квітучої більшістю водіїв вважається чи не найбільш небезпечною в місті. Це спричинено поєднанням одразу багатьох факторів: затяжного спуску, повороту, досить малою шириною проїзджої частини з одночасним інтенсивним трафіком, зокрема з великою кількістю вантажівок, а також масовим порушенням швидкісного режиму, особливо вантажівками. Не дивно, що на даній ділянці постійно трапляються тяжкі та смертельні ДТП, зокрема лише за початок листопада 2019 вже, як мінімум, дві: 03.11.2019 та 08.11.2019. Вина за дані ДТП в деякій мірі лежить і на теперішній та всіх попередніх міських владах, які не спромоглися вжити заходів щодо підвищення безпеки руху на даній ділянці.», – наголошується в петиції.

В якості вирішення проблеми автор звернення пропонує провести реконструкцію вулиці з організацією розділової смуги з відбійником, який зможе витримати удар фури, розширити проїжджу частину, упорядкувати узбіччя тощо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти