Українцям стане простіше отримати водійське посвідчення: подробиці

В Україні набула чинності ініціатива, яка повинна спростити підготовку водіїв та процедуру акредитації шкіл водіння.

Як повідомили в Головному сервісному центрі МВС, йдеться про постанову Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 № 320 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Таким чином:

  • водії можуть пройти підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації в індивідуальному порядку;
  • практичний іспит складатиметься в центрі МВС, де була успішно здана «теорія»;
  • термін дії свідоцтва про закінчення автошколи діятиме не 10 років, а 2 роки;
  • процес складання іспитів можна фіксувати на фото та відео;
  • не видаватимуть на руки паперове свідоцтво про закінчення школи водіння – дані будуть зберігатися в Єдиному державному реєстрі МВС.

Крім того, тепер викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вести електронний журнал, в якому будуть вказані дані про час проведення теоретичних і практичних занять, а також транспортний засіб.

Ще одне нововведення: випускники курсів водіння при закладах професійно-технічної освіти зможуть скласти іспити без навчання в автошколі.

Також змінилася процедура акредитації автошкіл – цю функцію передали регіональним сервісним центрам МВС, що має заощадити автошколам час і гроші.

Таким чином, заяви про затвердження робочих програм і планів, для проведення обстеження матеріально-технічної бази, а також матеріали для проведення державної акредитації будуть подаватися в сервісні центри МВС за місцезнаходженням автошколи.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти