В Україні посилять покарання за п’яне водіння: важливі деталі

Керування транспортним засобом в нетверезому стані стане кримінальним правопорушенням з 1 січня 2020 року відповідно до набрання чинності змін до Кримінального кодексу України.

Про це пише LegalHub.

Зазначається, що новий закон посилить відповідальність за керування транспортним засобом в нетверезому стані: за такий кримінальний проступок можна отримати не лише збільшені штрафи, але й судимість.

Так, відповідно до змін до ст.286-1 КК України керування транспортним засобом у нетверезому стані карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 34 тис. грн), з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Якщо ж проступок вчинений повторно, то санкція статті передбачає штраф в розмірі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян( до 51 тис. грн) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років.

Раніше таке за таке правопорушення можна було отримати 10200 грн штрафу з обов’язковим позбавленням  водлійських прав на 1 рік.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти