Корпорація «Богдан» звинуватила владу в «небажанні підтримати вітчизняного виробника»

Дочірнє підприємство «Автоскладальний завод №1» (Луцьк) автомобільної компанії «Богдан Моторс» в 2019 році реалізує, за попередніми даними, 121 од. автобусів і тролейбусів, що на 3 од. більше, ніж в 2018 році, повідомляє сайт виробника.

«Невелике, але все ж зростання. Рік став для заводу, в тому числі, роком випробувань на вміння вижити і розвиватися в непростий час. І невелика кількість проданої техніки, перш за все, через відсутність підтримки вітчизняного виробника державою, а переможцями тендерів на закупівлю автобусів і тролейбусів часто стають білоруські компанії «МАЗ» і «Белкоммунмаш», – йдеться у повідомленні.

За інформацією корпорації «Богдан», білоруси мають відчутну підтримку від своєї влади і користуються всілякими пільгами при розмитненні техніки в Україні, тому їх ціни стають демпінговими в порівнянні з українськими виробниками.

«Україні потрібно створити діючу схему підтримки своїх підприємств – тоді виграють усі: підприємства всередині країни будуть завантажені і це буде сприяти збільшенню виплат податків і зростання ВВП країни», – зазначають в корпорації.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти