Україну накриє нова хвиля старих авто з ЄС

В Євросоюзі узгодили кліматичну програму до 2050 року.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен представила програму ЄС щодо захисту клімату, так звану «Зелену угоду» (European Green Deal).

Згідно з оприлюдненим у Брюсселі планом заходів, до 2030 року ЄС повинен скоротити обсяги викидів парникових газів на 50-55% відносно показника 1990 року, а через тридцять років, до 2050 року, країни-члени ЄС зведуть до нуля різницю між викидами парникових газів і їх поглинанням.

Для компенсації втрат країнам, які економічно постраждають від переходу на більш чисті види енергії, планується виділити фінансову допомогу. На ці цілі, як з фондів ЄС, так і з державних і приватних джерел, буде виділено 100 мільярдів євро, а в цілому ж на реалізацію Green Deal прогнозується виділити близько одного трильйона євро.

За планами Єврокомісії, це означає повну перебудову європейської економіки. Один із кроків – відмова від автомобілів, які створюють шкідливі викиди, і перехід на електромобілі або машини з іншими видами екологічно чистих двигунів, а також масштабний розвиток мереж громадського транспорту.

Це означає, що європейці продовжать позбуватися традиційних автомобілів з ДВЗ. Не виключено, що левова частка таких авто може опинитися в менш розвинених країнах Східної Європи, зокрема в Україні.

Джерело Укравтопром
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти