Капсула часу: в гаражі виявили 30-річну Волгу з пробігом 844 км (фото)

В одному з російських гаражів виявили чергову капсулу часу – ГАЗ-2410 1989 року випуску майже без пробігу (автомобіль проїхав усього 844 кілометри). У багажнику машини також знайшли чотири ящики радянської горілки 80-х років.

Автомобіль поставили в гараж лише на початку 2000-х років. Як повідомив блогер Roma Urraco, кузов «Волги» буквально був облитий засобом для консервації, під назвою мовіль. До того ж зробив це власник майже відразу після придбання, в 1990 році.

У бардачку авто знаходилася касета шведської групи Katz, яка часто йшла в комплекті з заводу, для тесту аудіосистеми. До того ж виявилася оригінальна сервісна книжка з відміткою про покупку і інструкція до самої магнітоли.

У багажнику «Волги» лежали комплект заводських інструментів, нова запаска і кілька пачок радянських сигарет «Ватра» – за допомогою яких раніше боролися з міллю. У моторному відсіку встановлений «рідний» 2,4-літровий силовий агрегат ЗМЗ-402 віддачею 100 кінських сил. Трансмісія – 4-ступінчаста «механіка».

Крім самої машини, в гаражі знайшли ще кілька радянських атрибутів. Наприклад, чотири ящики нерозпечатаний горілки «Російська», яка випускалася в 80-х, мішок зі згущеним молоком, а також запчастини для «Волги»: амортизатори, фари, карбюратор і ресори.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти