«Євробляхери» розповіли, чого хочуть від влади (відео)

Власники так званих «євроблях» не вимагають жодних відтермінувань. Активісти просять ухвалити закон про доступне розмитнення автомобілів.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Чудова четвірка» на телеканалі ZIK під час включення заявив співзасновник громадської організації «АвтоЄвроСила» Олександр Чернявський.

Ведучі поцікавилися в активіста, чому власники авто на європейських номерах знову відновили акції протесту. Той пояснив: «Нам президент пообіцяв закон про доступне розмитнення, виділив майданчик Міністерства інфраструктури, де ми з фахівцями дуже швидко розробили закон. Він був готовий. Прем’єр Гончарук пообіцяв – буду сприяти повністю, щоб його якнайшвидше розглянули в уряді. Керівник комітету Гетманцев сказав, що, як тільки будуть висновки, ми відразу ставимо на голосування. Два місяці ми чекали висновків уряду, і коли залишився останній тиждень, ми зрозуміли, що або нас дурять, або ми чогось не розуміємо, бо починаючи з 1 січня сотні тисяч українських родин отримають штраф 170 тисяч гривень».

Олександр Чернявський зауважив, що лише тоді, коли люди зважились на крайні заходи, після чотирьох днів протестів вони нарешті почули відповідь від урядовців, що виникли певні технічні проблеми, тож розроблений законопроєкт уряд розгляне у січні, а потім його передадуть у парламентський комітет.

Нагадаємо, українка спалила своє авто на єврономерах на знак протесту проти байдужості влади до проблем розмитнення.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти