Названо найкращі способи прискорити прогрів машини взимку

Фахівці розповіли, як можна прискорити процес прогріву двигуна при низьких температурах.

Автомобільний експерт дав водіям кілька порад, які можуть допомогти швидше прогріти мотор взимку. Так, в першу чергу необхідно натискати педаль акселератора у такий спосіб, щоб кількість оборотів становило 2-2,5 тисячі в хвилину. Даний діапазон є оптимальний і безпечний для більшості сучасних двигунів.

Другою порадою щодо прискорення прогріву агрегату є додаткове навантаження у вигляді перемикання трансмісії, наприклад в разі, якщо авто оснащене АКПП, то необхідно включити режим «D», але даним методом краще не зловживати.

Також на швидкість прогрівання впливає інтенсивність роботи «грубки», при цьому швидкість її роботи безпосередньо залежить від обсягу силового агрегату: чим менший об’єм двигуна, тим нижче повинен бути режим роботи «грубки».

Ще одним «Лайфхак» це використання автозапуску, якою оснащені багато сучасних сигналізацій і можуть прогрівати мотор кілька разів за ніч. І, нарешті, завершальна порада: використовувати фактори навколишнього середовища. Наприклад, можна поставити автомобіль на ніч над підземною теплотрасою, так як від неї виходить тепло, що однозначно позначиться позитивно на швидкості прогріву машини.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти