Прем’єр Гончарук пообіцяв сюрприз водіям

Ера нелегальних АЗС в Україні незабаром закінчиться. Так вважає прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

За його словами, в Україні не буде тіньового ринку нафтопродуктів, а на боротьбу з нелегальними АЗС кинуті сили Нацполіціі, СБУ і податкової, передає Сьогодні.

«Всі схеми будуть викриті і ліквідовані, а їх учасники – притягнуті до відповідальності. Нафтотрейдери під час нашої минулої зустрічі відзначили проблему нелегальних АЗС, частка яких на ринку становила майже 25%. Для нас зрозуміла стурбованість гравців на ринку по нечесної конкуренції і демпінгу з боку «тіньовиків», – сказав глава Кабміну.

Гончарук повідомив, що з ініціативи президента Кабмін почав широку кампанію по ліквідації тіньових схем торгівлі паливом. В рамках цієї кампанії співробітники Державної фіскальної служби, Національної поліції і Служби безпеки провели 2200 перевірок, а також перевірили інформацію про тисяча триста дев’яносто дев’ять нелегальних АЗС.

При цьому 377 нелегальних автозаправок закрили. З’ясувалося, що 316 АЗС демонтовані раніше або відсутні за вказаними адресами. Ще 243 точки продажу пального були демонтовані за звітний період, а 463 – оформили ліцензію.

Нагадаємо, під час перевірок у нелегальних постачальників палива вилучили з обігу 4 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 93,4 млн гривень, а також обладнання на суму 94,2 млн гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти