Водій виграв суд у поліції і домігся скасування популярного штрафу

В Україні водій через суд довів, що патрульний оштрафував його незаконно.

Як повідомляє sarny.rayon.in.ua, 24 грудня чоловік звернувся до Сарненського районного суду з адміністративним позовом до поліцейського сектору реагування патрульної поліції місцевого відділу.

Водій просив суд визнати протиправною та скасувати постанову про накладення штрафу. В обґрунтування своїх вимог зазначив, що він не порушував правил руху за обставин, зазначених у постанові.

Мова йде про те, вночі патрульні зупинили авто «KIA RIO». Згідно постанови поліцейського чоловік, який був за кермом, не пред`явив для перевірки посвідчення водія та техпаспорту. Відтак, поліцейський виписав штраф за адмінправопорушення.

Чоловік мав би заплатити згідно протоколу штраф в сумі 425 гривень. Однак, він вирішив подати до суду.

В ході судового слухання суд наголосив, що поліцейський може зупиняти транспортні засоби, поінформувавши водія про конкретну причину зупинення ним транспортного засобу з детальним описом підстави зупинки.

Суд «не почув» обґрунтування чому зупинили цього водія. Відтак, суд вирішив задовольнити позов до поліцейського сектору реагування патрульної поліції про визнання протиправною та скасування постанови про накладення штрафу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти