Юрист розповів, як працівники Укртрансбезпеки порушують закон при перевірці авто

Працівники Укртрансбезпеки не мають права робити ксерокопії документів на перевезення вантажу.

Про це повідомляє Дорожній адвокат.

Повідомляється, що за перевищення вагових норм вантажів перевізник може отримати штраф Укртрансбезпеки в розмірі від 8 500 грн. до 34 000 грн.

«При цьому, Правилами передбачено, що у місці здійснення габаритно-вагового контролю на вимогу працівника пункту габаритно-вагового контролю водій вантажного автомобіля повинен передати для перевірки документи на вантажні перевезення. Зазвичай, отримавши такі документи, працівники Укртрансбезпеки без дозволу водія роблять ксерокопії цих документів», – йдеться у повідомленні.

Проте працівники Укртрансбезпеки не мають законного права робити для себе копії таких документів без згоди водія. Тому якщо Ви передали документи для перевірки, слідкуйте, щоб вони були в полі Вашого зору з метою уникнути недозволеного їх копіювання.

Також слід зазначити, що хоча Правилами передбачено обов’язок водія передавати документи працівнику Укртрансбезпеки, водночас на законодавчому рівні не передбачено відповідальності для водія за не передання цих документів для такої перевірки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти