Водіям пояснили, як вилучатимуть електронні права

Мобільний додаток «Дія», який дозволяє надавати посвідчення водія та техпаспорт онлайн, зовсім недавно стало доступним для українських автомобілістів. Однак впровадження цієї програми викликало цілу хвилю питань.

Як повідомляє МТСБУ у Facebook, в додатку «Дія» права і техпаспорт не формуються, а лише відображаються дані, що були внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС. Тобто, в разі вчинення порушення, правоохоронці внесуть відповідний запис до реєстру, і він відобразиться на екрані смартфона при першому ж оновленні програми.

Однак, не варто забувати про те, що після введення даної інновації у автомобілістів не вилучали паперові або пластикові водійські посвідчення. Тож недобросовісні водії зможуть скористатися ними у разі блокування е-прав.

«На сьогоднішній день система знаходиться в стадії доопрацювання. Ми знаємо про всі нюанси. Найближчим часом вони будуть усунені і у порушників не залишиться жодних шансів обійти систему», – завірив перший заступник Мінцифри Олексій Віскуб.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти