90% автомобілям з польською реєстрацією в Україні загрожує штрафмайданчик

За неофіційними даними, близько 90% всіх автомобілів з польськими номерами, які знаходяться на території України, давно зняті з реєстрації в Польщі. Таким чином, дорогами України пересувається величезна кількість «автомобілів-примар». Ввезення польських «евроблях» в Україні торкнулись і польських автолюбителів. Страхові компанії в Польщі істотно збільшили вартість страхових полісів, адже з’явилися серйозні ризики виплат громадянам України, постраждалим в ДТП за участю машин з польською реєстрацією,передає Автотема.

Крім того, в Польщі піднімається питання посилення контролю за автомобілями, які зареєстровані на сумнівні фірми. Йдеться про компанії, які створювалися спеціально для переправлення легкових автомобілів в Україні в обхід діючих митних норм. Автомобілі з польськими номерами, які визнані недійсними, будуть виявлятися на території України і відправлятися на штрафмайданчики.

Нагадаємо, що згідно з інформацією Державної фіскальної служби України, станом на 1 листопада 2017 року понад 383 тисяч автомобілів з іноземними номерами пересувається по дорогах країни, при цьому, близько 237 тисяч таких автомобілів порушили терміни перебування в Україні. З початку цього року правоохоронцями було складено близько 18 тисяч протоколів про порушення митних правил ввезення транспортних засобів в Україну, а загальна сума штрафів склала 128 мільйонів гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти