Чому на парковці не потрібно складати дзеркала заднього виду

Автовиробники зараз оснащують свої автомобілі різними передовими технологіями. Однак, деякі функції краще відключити. В цілях безпеки. Навіть автоматичне складання дзеркал може призвести до поганих наслідків…

В автомобільній промисловості вже давно використовується система складання дзеркал заднього виду. Зараз її можна зустріти в базовій комплектації багатьох автомобілів, а раніше вона входила тільки в топові комплектації.

Ця система допомагає маневрувати на парковках, які не відрізняються великим простором. Система, звісно, корисна. Однак, є нюанси. Не кожен водій, який користується цією системою, здогадуються, що він піддає свою “ластівку” великої небезпеки.

Досить часто автовласник, повернувшись на парковку, бачить, що лакофарбове покриття дверей його машини пошкоджено. І за великим рахунком в цьому винні не водій і пасажири машини, що припаркувалася поручь, а сам автовласник і його система автоматичного складання дзеркал.

Чому? Тому, що коли бічні дзеркала заднього виду складені, інші водії рефлекторно паркують свої автомобілі щільніше. Вони орієнтуються не по дзеркалах, а по кузову. В результаті, автомобілі тісно притискаються один до одного, що майже в обов’язковому порядку призводить до пошкодження лакофарбового покриття. І найчастіше це не легкі, а серйозні пошкодження, на усунення яких доведеться витратити багато грошей.

Тому кожен автомобіліст повинен сам для себе вирішити – чи користуватися йому такою системою, чи ні. Гарної вам поїздки, друзі!

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти