Для автомобілів на єврономерах вводять нові правила

Кабмін України вже вніс на розгляд Верховною Радою законопроект №7286 від 14.11.2017 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за деякі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху» і його текст уже розданий народним депутатам для ознайомлення. Даний документ містить пункти, які дозволять врегулювати питання автомобілів з іноземною реєстрацією, що знаходяться на території України, передає Автотема.

В даний час інформація про перетин автомобілем українського кордону знаходиться в базах даних Митної та Прикордонної служб, а МВС такою інформацією не володіє. Це ускладнює ідентифікацію особи водія, який керує цим транспортним засобом. «Евробляхарі» часто ховаються з місця ДТП і правоохоронці не можуть встановити особу порушника.

Даний законопроект спрямований на усунення даного недоліку в законодавстві. Тепер іноземець при ввезенні автомобіля на єврономерах в Україну більш ніж на 90 днів зобов’язаний в десятиденний термін зареєструвати машину в Сервісному центрі МВС і вказати дані водія, який буде керувати автомобілем. Дана процедура не передбачає зміну реєстраційних даних і номерних знаків автомобіля, зате поліцейські будуть достовірно знати, хто знаходиться за кермом «евробляхі». Отже, у правоохоронців з’явиться можливість карати водіїв таких машин за порушення правил дорожнього руху і митних правил.

Олег Назаренко, який є генеральним директором Всеукраїнської асоціації імпортерів і дилерів повідомив, що даний законопроект передбачає наступне:

1) Іноземець, який ввозить в Україну авто більш ніж на 90 днів, повинен буде пройти всі процедури згідно міграційного законодавства;

2) Українець повинен дати згоду на реєстрацію авто на іноземця за своїм місцем проживання;

3) Автомобіль повинен бути застрахований на час його перебування в Україні;

4) Авто необхідно зареєструвати в Реєстрі, машини без такої реєстрації будуть зупинятися поліцейськими, а їх водіям будуть виписуватися штрафи відповідно до ст.121 КпАП України;

5) Поліцейські будуть мати право зупиняти будь-який автомобіль для перевірки.

Назаренко додав, що після прийняття цього Закону всі водії «евроблях» повинні будуть знайти іноземця, який ввозив даний автомобіль в Україні і пройти з ним всю процедуру реєстрації. В іншому випадку, автомобіль можна сміливо здавати в металобрухт або на розбирання, так як він не матиме права пересуватися по Україні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти