Названі кращі автомобілі 2020 року

У США назвали переможця конкурсу «Всесвітній автомобіль року» (WCOTY). Спочатку планувалося, що церемонія пройде в рамках відкриття мотор-шоу в Нью-Йорку, проте цей захід було скасовано через пандемію COVID-19. Переможців обирали за підсумками голосування журі, до складу якого увійшли журналісти з різних країн світу.

Перше місце в конкурсі дісталося великому кросоверу Kia Telluride, який був представлений в минулому році на автосалоні в Детройті. Крім корейського позашляховика, на титул найкращої моделі претендували відразу дві Mazda – «трійка» і CX-30.

Восьмимісний Telluride оснащується 3,8-літровим бензиновим двигуном V6, яким також комплектується Hyundai Palisade. Агрегат видає ті ж 295 к. с. і 355 Н • м крутного моменту. Двигун працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Позашляховик пропонується як з переднім, так і з повним приводом.

Крім того, організатори конкурсу оголосили переможців у інших категоріях. Так, кращим міським автомобілем став електричний Kia Soul EV. На перемогу в цій категорії також претендували MINI Cooper SE Electric і Volkswagen T-Cross. Силову установку Kia Soul EV запозичив в іншого електрокара корейського бренду – e-Niro. Потужність такої версії кросовера складає 201 кінську силу. Без підзарядки електрокар може проїхати 385 кілометрів.

У представницькому класі перше місце дісталося електричному Porsche Taycan, який також став переможцем у категорії кращих спортивних машин. Топова версія цього електрокара при активації функції швидкого старту Launch Control в режимі Overboost видає 761 кінську силу (560 кіловат). Максимальна швидкість машини – 260 км на годину.

Переможцем премії «Кращий дизайн» стало сімейство Mazda3.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти