Автомобілі Mercedes отримають сенсорне кермо

Нове сенсорне кермо дебютує в сімействі Mercedes-Benz E-Class.

Mercedes-Benz E-Class отримає оновлене кермове колесо, яке оснащено сенсорною технологією. Кермове колесо Mercedes-Benz поточного покоління вже має невеликі виступи на правій і лівій спицях, які реагують на горизонтальні і вертикальні рухи. Вони відповідають за управління інформаційно-розважальною системою. Нова версія розширює цю можливість додатковими ємнісними сенсорними перемикачами на спицях, а також сенсорним ободом, який використовується для визначення, чи знаходяться руки водія на кермі.

Датчики в ободі кермового колеса використовуються в поєднанні з напівавтоматичною функцією управління, яка може забезпечити підтримку водієві під час руху, але вимагає, щоб він тримав руки на кермі. Сьогодні це визначається шляхом виявлення руху колеса.

Замінивши поточне поєднання перемикачів, встановлених на спицях, на новому кермовому колесі замість цього з’являться ємнісні сенсорні перемикачі з плоскою поверхнею, які з меншою ймовірністю будуть успішно експлуатуватися на дотик. У новому кермі можна відзначити сенсорний слайдер для регулювання гучності, чотиристоронній сенсорний контролер і однофункціональні сенсорні кнопки.

На додаток до нових технологій кермове колесо нового покоління також отримує новий дизайн — фактично три: Luxury, Sport і Supersport. Версія Luxury з подушкою безпеки в виступаючому круглому корпусі в центрі на глянцево-чорних спицях, розташованих у вигляді трипроменевої зірки. Версія Supersport має більш рельєфний обід зі скошеним низом і незвичайну форму здвоєних спиць. Діаметр колеса не відрізняється від поточних версій і становить від 14,6 (у Supersport) до 15,0 (у Luxury) дюймів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти