Daimler і Geely обіцяють Smart перспективне майбутнє. Виробництво міських авто “переїжджає” в Китай

Німецький бренд тепер стане спільним підприємством з китайським концерном.

За словами керівника відділу досліджень і розробок Mercedes Маркуса Шефера, майбутнє Smart набагато перспективніше, ніж колись, оскільки бренд EV створюється як спільне підприємство Daimler і Geely.

Угода, укладена в січні, включає виробництво автомобілів Smart в Китаї. Марка буде як і раніше орієнтована на електричні, міські автомобілі. Шефер сказав, що, хоча Smart був успішним з точки зору орієнтації на споживача, він не був комерційно життєздатним.

«Це був успішний продукт з точки зору клієнтів, яким він сподобався, і перехід на бренд EV був сміливим кроком, але в підсумку ми упустили можливість зробити його комерційно успішним. Нам потрібно збільшити обсяг. При нинішніх обсягах у нас немає масштабів, і ми повинні бути конкурентоспроможними в світі, де великий обсяг, особливо в цьому сегменті, надзвичайно важливий», – сказав Шефер.

Крім того за даними керівника компанії, спільна робота з Geely дозволить отримати доступ до масштабів і передовим технологіям китайського партнера, а також налагодити тісну співпрацю з Volvo.

Об’єднані сили в даний час направлені на дизайн продукту, а відповідні фахівці в основному базуються в штаб-квартирі Daimler. Smart повинен представити нові електричні моделі Fortwo і Forfour до середини року. До 2022 року очікується компактний електричний позашляховик.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти