Названі найнадійніші автомобілі 2020 року

Фахівці німецького автомобільного клубу ADAC провели дослідження різних моделей автомобілів на предмет частоти поломок, склавши рейтинг найнадійніших машин.

Експерти проаналізували близько 3,76 млн поломок, які відбулися в 2019 році. У рейтингу брало участь 113 моделей 25 марок. Як виявилося, тільки 18 можна назвати вкрай надійними, а ще 37 – особливо міцними.

У малому класі лідером став японський Toyota Aygo. Автомобіль, звичайно, неідеальний, але відзначився хорошими результами за всі роки випуску (з 2010 по 2017 рік). А ось гіршим став Smart Forfour, у якого виявили велику кількість поломок, особливо з боку стартера. Fiat 500 також серед антилідерів — тут особливо до поломок схильні акумуляторна батарея і важіль перемикання передач.

В B-класі надійних машин набагато більше. До них відносяться: Audi A1, Citroen C3, Fiat Punto, Honda Jazz, Mazda CX-3, Mitsubishi Space Star, Peugeot 2008, Renault Captur, Suzuki Vitara і Toyota Yaris. У список ненадійних потрапили Hyundai i20 і Opel Meriva 2017 року. Власники корейської моделі часто стикаються з проблемами виходу з ладу свічок або замка запалювання. У Opel Meriva поломки відбуваються в системі охолодження.

На нижній межі середнього класу знаходяться Audi A3 і Q3, BMW 1-й 2-Series, а також BMW X1, Mercedes-Benz A- і B-Class, а також серії CLA і GLA, Hyundai Tucson, Mitsubishi ASX, Skoda Rapid і Volkswagen Beetle – це цілком надійні машини, готові прослужити власникам багато років. Зате краще утриматися від придбання Nissan Qashqai і Kia Ceed 2011 року. У випадку з Qashqai це часто ненадійна батарея, а у Kia Ceed великий перелік можливих несправностей.

У число надійних машин також потрапили Audi A4, A5, Q5 і BMW 3, 4 і X3, Mercedes GLC і Mercedes GLK – вони практично не мають недоліків. Серед ненадійних виявилися Ford S-Max, Seat Alhambra і Volkswagen Sharan. У преміальному середньому класі лідирують Audi A6 і BMW 5-Series, Mercedes Vito, Viano і V-Class, які трохи випереджають Ford Tourneo, Opel Vivaro, Renault Trafic і VW Transporter. З ненадійних в цьому класі названий Mercedes-Benz E-Class 2010-2011 років випуску.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти