В Україні прийняли зміни до правил дорожнього руху

Так, Кабмін прийняв рішення про те, що в ПДР, які діють на території країни буде внесено відразу кілька змін. Згідно з новими правилами, по смузі для громадського транспорту тепер зможуть їздити автомобілі служби таксі.

Як відомо, у багатьох містах України, де є досить щільний трафік, виділяється спеціальна смуга для громадського транспорту, до якого зазвичай відносять тролейбуси, маршрутки і автобуси. При цьому, раніше по цій смузі могли рухатися вони і тільки вони, а в разі заїзду на цю смуга звичайного автомобіля, до яких зараховували і автомобілі служб таксі, водієві покладався штраф в розмірі 510 гривень.

І звичайно ж найголовніше розчарування для більшості водіїв таксі. Подібний привілей буде діяти тільки для тих автомобілів служби таксі, які працюють абсолютно легально. Для всіх інших машин з шашечками, приватників і обклеєних написами таксі, проїзд буде заборонений.

Під час прийняття даної поправки в Кабміні керувалися міркуваннями про те, що тепер клієнти легальних служб таксі зможуть швидше добиратися до пункту призначення, а самі автомобілі таксі будуть позбавлені необхідності простоювати в пробках нарівні зі звичайними автомобілів.

Як відомо, подібна практика досить широко поширена по всьому світу. Наприклад, у таксистів Лондона і Парижа є можливість їздити по смузі громадського транспорту, що допомагає клієнтам трохи швидше добиратися до точки призначення.

Варто відзначити, що в Кабміні подумали і про ще один наслідок такої зміни, а саме, в уряді спробували таким чином стимулювати легалізацію ринку таксі в Україні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти