Nissan випустив першу в світі машину швидкої допомоги з нульовим викидом

Японський автовиробник оголосив, що перша японська машина швидкої допомоги з нульовим викидом (EV) вже надійшла на службу в місцеву лікарню.

Цей автомобіль був наданий лікарні в Токіо в якості першої машини швидкої допомоги з нульовим викидом (EV) в рамках ініціативи «Токіо з нульовим викидом», яку просуває столична влада.

«Nissan внесе свій внесок у створення суспільства з нульовим рівнем викидів і без летальних випадків завдяки сталій мобільності. Цей автомобіль є відмінним прикладом того, як екологічно чисті автомобілі можна легше використовувати в місцевих громадах», – сказав Ашвані Гупта, головний операційний директор і виконавчий директор компанії.

Цей транспортний засіб обладнано електричними носилками, щоб зменшити навантаження на персонал і ременями безпеки, які підвищують безпеку пасажирів на всіх сидіннях. Крім того, транспортний засіб оснащено двома літій-іонними батареями потужністю 33 і 8 кВт, які збільшують час роботи бригади з електричним обладнанням та кондиціонерами, а також дозволяє використовувати його в якості мобільного джерела живлення в разі відключення електроенергії або аварії на електростанції.

Новинка була розроблена на базі моделі NV400, яку компанія продає в Європі, а за розробку відповідали фахівці підрозділу Autoworks Kyoto, які мають великий досвід у створенні машин швидкої допомоги. Крім того, за внутрішню і зовнішню обробку відповідали інженери Gruau, великої європейської компанії з кузовних робіт для автомобілів аварійних служб.

Габарити новинки становлять 5548x2070x2499 мм, а споряджена маса дорівнює 3,5 тонни. Силова установка видає 75 к.с. потужності і 220 Нм крутного моменту. Зарядка здійснюється від зарядної станції на 33 кВт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти