Названа дата дебюту нового кросовера Volkswagen Nivus

Volkswagen визначився з датою дебюту нового бюджетного кросовера Nivus, який запропонують в країнах Латинської Америки. Перші його зображення в закамуфльованому вигляді з’явилися трохи більше як місяць тому.

Один з любителів обробив квітневі фото Нівуса, «очистивши» їх від маскування. Модель явно базується на седані Virtus, що випускається в Бразилії з 2018 року, — схожі віконна лінія і підштамповки на передніх дверях. Передній бампер нагадує покоління кросовера Taigun, представленого в лютому 2020 року в Індії. В основі їх лежить платформа MQB-A0, яка дебютувала на моделі Polo, її також запозичили кросовер T-Cross і хетчбек Skoda Scala. Індійський офіс видання Autocar повідомляє, що колісна база Nivus досягне 2560 мм, що на 90 мм менше, ніж у седана Virtus і кросовера Taigun.

У салоні кросовера буде встановлена нова мультимедійна система Play, зображення виводитиметься на 8-дюймовий сенсорний екран. Система сумісна з пристроями на базі Apple CarPlay і Android Auto.

Під капот Нівусу пророкують 1,0-літрову бензинову “турбо-трійку” потужністю 128 к.с., працювати вона буде з 6-ступінчастим “автоматом”. Цілком можливо, що буде і версія з 6-швидкісною «механікою». Привід — безальтернативний передній, обсяг багажника становить 415 літрів.

Прем’єра Нівуса відбудеться 28 травня.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти