Скільки велосипедистів потрібно, щоб зарядити Tesla Model X? Відео

Електромобілі можна заряджати від будь-якого джерела енергії, чи то побутова розетка, чи спеціальна автомобільна станція або дизельний генератор. В теорії додати енергії можна і від м’язової сили людини. В одному фінському шоу вирішили дізнатися, чи вийде зарядити Tesla Model X велосипедистам.

Дев’ятеро людей посадили на верстати, що виробляють енергію. В сумі вони виробляли потік енергії в районі 1,2 кВт. У підсумку за 20 хвилин їм вдалося збільшити запас ходу на 2 км.

З цього кумедного експерименту можна зробити два висновки. По-перше, зарядити електромобіль від велосипедного верстата все-таки можна. По-друге, щоб отримати істотну надбавку в запасі ходу, потрібно дуже багато часу або дуже багато людей.

А тепер хвилинка цікавої математики. Найефективніша версія Model X, а це модифікація 90D, витрачає 20 кВт*год на 100 км в заміському режимі. Відповідно, на 2 км піде 0,4 кВт*год. З урахуванням цього велосипедисти дійсно забезпечували середню потужність 1,2 кВт протягом 20 хвилин.

Але дивно інше: велосипедисти просунутого рівня здатні видавати потужність 250-300 Вт на протязі декількох годин, а на 20 хвилин можуть стрибнути і на 400 Вт. З наведеного ж розрахунку виходить, що на дев’ять учасників експерименту доводилося в середньому по 133 Вт. Такий показник характерний для розслабленої їзди. Іншими словами, дев’ять професіоналів за той же час змогли б забезпечити в середньому в 2-2,5 раза більше енергії. Питання лише в ефективності перетворювача енергії.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти