Bentley випустив свій останній двигун V8

Навіть хороші речі закінчуються в якийсь момент.

Британський автовиробник випустив останній 6,75-літровий двигун V8 L-серії, виготовлений вручну, в Крю. Таким чином, Bentley завершує легендарний виробничий цикл, який тривав шість десятиліть — це навіть старше, ніж більшість автомобільних шильників на дорогах сьогодні.

Слід зазначити, що як конфігурація, так і відстань між отворами залишилися з часу появи першого двигуна L-серії, випущеного в Крю. Всього було виготовлено 36000 двигунів L-серії – всі вони виготовлені вручну і на їх збірку йде 15 годин.

Перший двигун L-серії з’явився на світ в 1959 році. Спочатку він був розроблений інженерами Bentley в 50-х роках в якості заміни шісток з метою підвищення продуктивності. Вперше він використовувався Bentley S2 з номінальною потужністю 180 кінських сил.

Відтоді, завдяки постійному розвитку і впровадженню таких технологій, як турбонаддув, Bentley ще більше покращив серію L у своїй поточній і кінцевій потужності: 530 к.с. і 110 Нм крутного моменту, використовуваного в Mulsanne Speed. Bentley також поліпшив показники викидів за останні роки, з останньою версією, що виробляє на 99% менше шкідливих викидів, ніж оригінал.

Останній двигун серії L принесе життя одному з тридцяти спеціальних Mulsanne 6.75 Edition від Mulliner. Як тільки останній Mulsanne закінчиться, Bentley вийде вперед зі своєю новою флагманською моделлю, Flying Spur.

Говорячи про рух вперед, британська марка дивиться в майбутнє з 6.0L W12, 4.0L V8 і V6 Hybrid, сигналізуючи автовиробникам про необхідність електрифікації.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти