В Україні можуть знову відстрочити штрафи за «євробляхи»

Парламентарі можуть встановити мораторій на стягнення штрафу з власників нерозмитнених авто з Європи.

На сайті ВР з’явився відповідний законопроект №3542 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за перевищення строку тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування, пишуть Факти.

Згідно з цим проектом закону, пропонується встановити мораторій на стягнення, що визначені ст. 121 Кодексу про адміністративні порушення, за виконавчими провадженнями, які відкриті на підставі постанов про притягнення водіїв «євроблях» до адміністративної відповідальності.

Законопроект розроблено з метою надання можливості власникам, які ввезли авто з Європи завершити митні формальності впродовж 180 днів з моменту ухвалення цього закону без застосування до них штрафних санкцій.

Народні депутати зазначили, що цей законопроект створить передумови для розмитнення євроблях, ввезених раніше та митну територію України.

Також він сприятиме комплексному врегулюванню питання доступності для українців як нових, так і недорогих вживаних автомобілів з метою врахування інтересів усіх верст населення країни.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти