Електромобілі залишаються збитковими для виробників – аналітики

Автомобільні компанії вкладають багато коштів у розробку і просування електромобілів. Багато з них вже неодноразово заявляли про згортання нових розробок в сфері ДВС. Але проблема полягає в тому, що автовиробники досі продають «електрички» собі в збиток. До такого висновку дійшла американська аналітична компанія Lux Research.

Згідно з останнім звітом про перспективи розвитку галузі, попри весь прогрес, досягнутий за останні кілька років, більшість електромобілів у виробництві все ще коштують більше, ніж становить їхня роздрібна ціна.

Саме з цієї причини електромобілі представлені в основному у високому ціновому діапазоні: так виробникам простіше хоча б не піти в сильний мінус або навіть відбитися в нуль.

«В даний час майже всі автовиробники продають електромобілі, тому акцент змістився на те, щоб зробити їх прибутковими. І дорогі бренди приділяють цьому все більше уваги. Престижні марки пропонують автомобілі за вищими цінами і здатні заховати в ціні додаткові витрати на акумулятор », – говорить Кріс Робінсон, старший аналітик Lux Research і провідний автор звіту.

За даними Lux Research, середня рекомендована ціна нового електромобіля в США знизилася з $42189 в 2016 році до $33901 у 2019-му. Одночасно з цим середній запас ходу збільшився на 13,7% і досяг 370 км.

«В даний час електромобілі дорожчі і менш зручні у використанні, ніж їх неелектричні аналоги, але технології будуть продовжувати скорочувати цей розрив», – говорить Робінсон.

Згідно з прогнозом Lux Research, в період з 2035 по 2040 рік на електромобілі буде припадати більше половини всіх продажів легкових транспортних засобів в світі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти