Tesla Model S став першим в світі далекобійним електрокаром

Tesla офіційно стала першим виробником електромобілів, який запропонував електромобіль з пробігом в 646 км по EPA.

З моменту випуску родстера Tesla є лідером в області електромобілів дальнього радіуса дії, і схоже, не готова відмовитися від «корони» найближчим часом. Безсумнівно, завжди будуть такі суперники, як, наприклад, Lucid Motors, але Tesla не збирається зупинятися на досягнутому. Автовиробник постійно підвищує ефективність і удосконалює акумуляторні технології, щоб бути попереду.

Tesla сподівалася отримати 645-кілометровий EPA раніше, але коли EPA вперше перевірив Model S, модель досягла всього 630-кілометрового пробігу. Це призвело до того, що Ілон Маск звинуватив EPA в тому, що його фахівці залишили ключі в Model S на ніч, що призвело до розрядки батареї на 2% до моменту тестування. Проте, Маск не здавався і деякі зміни в кінцевому підсумку підштовхнули діапазон моделі до позначки, що перевищує 400 миль.

Починаючи відсьогодні, всі північноамериканські моделі S Long Range Plus мають офіційний діапазон EPA, рівний 402 миль (646 км), що означає збільшення дальності майже на 20% в порівнянні з Model S 100D 2019 року з тієї ж конструкцією акумуляторної батареї.

Це значне досягнення відображає прагнення американської компанії до економності та ефективності енергоспоживання. Такий рекорд допомогли досягти відкриття Tesla в області зниження маси при збереженні чудового відчуття і продуктивності. Додаткова економія ваги досягається також за рахунок стандартизації виробництва сидінь і використання легших матеріалів, використовуваних в акумуляторних і приводних пристроях, а також завдяки новим аеродинамічним колесам і шинам «Tempest».

Крім того, за словами Маска, збільшення дальності електричного ходу сприяли підвищена ефективність приводного агрегату змінного струму, максимізація регенеративного гальмування, розширення зарядної мережі. Попри те, що кожна з цих змін є відносно несуттєвим окремо, унікальна здатність фахівців компанії впроваджувати їх в активні виробничі лінії дозволяє значно підвищити ефективність, діапазон і загальну вартість в комплексі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти