Названі секретні кнопки автомобіля, про які мало хто знає

У сучасних автомобілях досить багато кнопок, але водії зазвичай користуються лише кількома основними, що відповідають, наприклад, за роботу кліматичної системи або системи стабілізації. Про призначення інших автовласники або тільки здогадуються, або і зовсім не знають.

Дуже корисною є кнопка Shift Lock Release, яка зазвичай розташована на панелі селектора АКПП і нерідко прикривається пластиковою заглушкою. Вона служить для розблокування селектора трансмісії при вимкненому моторі. Її можна використовувати, наприклад, для буксирування несправного автомобіля, коли немає можливості його завести, а важіль потрібно перевести з положення «P» в «нейтраль». Мало хто користується і кнопкою сигналізації (Valet), яка в різних автомобілях «ховається» в різні місця при установці системи сигналізації. Вона потрібна для тих випадків, коли брелок сигналізації розрядився або став непридатним. Для того, щоб відключити сигналізацію, необхідно здійснити певну послідовність натискань на неї.

Не всі знають про функції відключення подушки безпеки. Як правило, вона необхідна у випадках, коли на передньому пасажирському сидінні перевозиться дитина або вагітна жінка. У більшості випадків вона являє собою не кнопку, а замок-перемикач, який розташовується з боку переднього пасажира або в бардачку. Ще одна кнопка розташована на брелоку. Все на неї натискають, але не знають про її властивості. Наприклад, щоб відкрити разом все вікна і провітрити автомобіль просто треба утримувати на брелоку кнопку розблокування, а для закриття вікон — кнопку блокування автомобіля.

Також фахівці нагадали про блокування дитячого замка, який не дозволить дитині відкрити задні двері. Для цього на задніх дверях є поглиблення, в яке треба вставити ключ і провернути. У дорогих автомобілях блокування задніх дверей можна включити автоматично, використовуючи кнопки на підлокітнику дверей водія.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти