Україні загрожує автомобільна інфляція

На думку експертів, в найближчі роки Україну може захлеснути автомобільна інфляція. Всім відомо, що термін «інфляція» означає знецінення національної валюти, і нічого хорошого від такого процесу очікувати не доводиться, передає Автотема.

Приблизно така ж картина зараз складається і на автомобільному ринку України. Різкий наплив в країну дешевих автомобілів з єврономерами обов’язково повинен позначитися на автодорожній інфраструктурі. Тільки за останні два роки незаконно на територію України було ввезено близько півтора мільйона автомобілів з Європи, які буквально заполонили вулиці наших міст.

Різко збільшився автомобільний потік на дорогах, які не розраховані на таке навантаження. У містах стає все складніше знайти місце для парковки. Одночасно з цим, зріс попит на паливо, що спричинило за собою різкий стрибок цін на бензин в Україні. Найнеприємніше, подорожчання палива тягне за собою подорожчання всіх товарів, адже їх доставка стає все дорожче. Всі ці фактори можуть найближчим часом призвести до автомобільного колапсу.

Безперечно, кожен українець має право мати автомобіль, але одночасно зі збільшенням кількості автомобілів в країні потребує розширення та вдосконалення інфраструктуру, а для цього потрібні мільярдні капіталовкладення. Кожен «евробляхер» повинен розуміти, що ухиляючись від сплати митних зборів, він вносить свою лепту в автомобільний колапс в Україні, жертвами якого стануть всі без винятку українські автовласники.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти