Далекобійник розкритикував «вантажівку майбутнього» Tesla Semi

Не встигла компанія Tesla представити свою оригінальну електричну вантажівку Semi, як вона вже зазнала критики. Якийсь Джонатан Рамзі, колишній далекобійник, оцінив новинку c професійної точки зору і залишився нею незадоволений.

Про це він написав у своїй колонці видання Engadget, передають Автомобільні новини. Що ж так не сподобалося містеру Рамзі?

Він вважає електричну вантажівку Tesla Semi тою, що не підходить для далеких поїздок і визнає, що вона годиться тільки для перевезення вантажів між терміналами в межах одного регіону, так би мовити, з одного складу компанії на інший.

Перша модель Semi не замінить десятки тисяч вантажівок, які здійснюють дальні поїздки зі сходу на захід, намотуючи по 2000-5000 миль (3200-8000 км) на тиждень.

Серед недоліків новинки колишній водій зазначив сидіння, встановлене в центрі. За задумом водійське крісло має забезпечити максимальний огляд, але пану Рамзі воно здалося незручним. На його думку, звичайна вантажівка дає огляд не гірше.

Також йому не сподобався надлишок моніторів і брак дзеркал. Він упевнений, що дзеркала допомагають уникнути великих зіткнень і малих пошкоджень, економлять тисячі доларів на ремонт і збитки через простій.

Крім критиків, у Tesla Semi з’явились і шанувальники. Так, наприклад, транспортні компанії США Ryder System і J.B. Hunt Transport Services, а також велика мережа гіпермаркетів Wal-Mart вже заявили про намір придбати партії вантажівок Semi.

Нагадаємо, що новинка від Tesla була представлена ​​16 листопада 2017 року. Електровантажівка оснащена 4 двигунами – на кожному колесі двох задніх осей, сумарною потужністю 1032 к.с. Вона здатна розігнатися до 60 миль/год ( близько 97 км/год) всього за 5 секунд без напівпричепа. При завантаженні в 36 тонн на розгін потрібно 20 секунд.

Запас ходу на одному заряді для повністю завантаженої вантажівки становить понад 800 км при крейсерській швидкості 97 км/год. Максимальний крутний момент дорівнює 1720 Нм. Акумуляторна батарея заражається до 80% за півгодини і може забезпечити дальність ходу близько 650 км.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти