Mercedes-Benz купить частку в китайському підприємстві з виробництва АКБ

Німецький автовиробник зробив важливий крок на шляху до реалізації свого плану з електрифікації своїх машин, оголосивши про покупку частки в Foneng Technology.

Ця співпраця стала ще однією важливою віхою в прагненні Mercedes-Benz до реалізації плану «2039 Vision» щодо зниження шкідливих викидів в навколишнє середовище. Компанія має намір зайнятися активною розробкою і індустріалізацією високотехнологічних акумуляторних технологій, а також знизити витрати на виробництво акумуляторів для своїх електрокарів.

Інженери Mercedes в співпраці з фахівцями китайської компанії мають намір збільшити запас ходу електрокарів за рахунок збільшення щільності енергії та скорочення часу зарядки. Ця угода гарантує постачання силових акумуляторних батарей для Mercedes-Benz, а Funeng Technology зможе наростити виробничі потужності.

Щоб в майбутньому задовольнити зростаючий попит на акумулятори для заводу Mercedes-Benz в Німеччині, Foneng Technology побудує підприємство з випуску АКБ в Бітфілде-Вольфене на сході Німеччини. Завод створить до 2000 нових робочих місць і буде вуглець-нейтральним з моменту самого будівництва.

Компанія має намір викупити близько 3% акцій Funeng Technology. З цією метою Daimler Greater China Investment Co., Ltd. інвестує десятки мільйонів євро в первинне публічне розміщення акцій Funen Technology – угоду вже схвалили місцеві регулюючі органи. Це дасть Daimler шанс призначити представника в Наглядову раду Funen Technology. Очікується, що цю посаду через рік займе Маркус Шаффер.

Локалізація виробництва акумуляторних батарей є важливим фактором успіху стратегії електрифікації Mercedes-Benz, а також ключовим елементом гнучкого і ефективного задоволення потреб світового ринку електромобілів. У своїй глобальної виробничої мережі Mercedes-Benz зосереджений на виробництві високоефективних акумуляторних систем і активному розгортанні мережі заводів з випуску акумуляторних батарей по всьому світу — в майбутньому буде створено дев’ять заводів в семи точках на трьох континентах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти