Tesla збирається використовувати незвичайний сплав для виробництва пікапа Cybertruck

Tesla збирається використовувати новий матеріал при виробництві свого електричного пікапа Cybertruck, причому компанія має намір спиратися на досвід, накопичений при створенні космічних кораблів. Про це повідомив генеральний директор Tesla Ілон Маск на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, однією з цікавих особливостей кузова представленого в листопаді 2019 року концептуального пікапа Cybertruck було використання суцільнометалевих панелей з холоднопрокатної нержавійки. Тепер же Маск каже, що матеріали корпусу «зорельота» SpaceX змінюються і їх потенційно можна застосовувати для виробництва пікапа. Зокрема, глава Tesla згадав сплав 304L, але так і не уточнив, чи ляже він в основу пікапа Cybertruck або ж корабля SpaceX.

Варто відзначити, що сплав 304L дуже універсальний і теж є холоднопрокатною нержавійкою. Його застосовують при виготовленні посуду і кухонного обладнання, крім того, він добре формується і зварюється. Очевидно, що глава Tesla хоче знайти такий матеріал, який можна відносно просто і недорого використовувати в серійному виробництві, при цьому він буде мати позитивні споживчі якості (не іржавіти і витримувати високі навантаження).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти