50 км/год в населених пунктах. Кабмін змінив ПДР

З 1 січня 2018 року зміни до ПДР щодо обмеження швидкості руху транспорту набудуть чинності. Про це повідомляє AUTO.RIA.com.

І знову про зміни в ПДР: цього разу – щодо швидкості. В населених пунктах максимальна дозволена швидкість руху встановлюється в 50 км/год. Такі зміни вносяться черговою постановою КМУ №883 від 10.11.2017 року. Документ вступає в силу з 1 січня 2018 року.

У населених пунктах, тобто на ділянках доріг, що позначені знаком 5.45 («початок населеного пункту»), а також в зоні дії знаку 5.63.1 («початок щільної забудови») максимальна швидкість руху для транспортних засобів встановлюється в 50 км/год. Знак 3.29 («обмеження максимальної швидкості») може встановлюватися як в населених пунктах, так і за їх межами. Причому, він може як обмежувати, так і підвищувати дозволену швидкість, в тому числі і в межах міста.

До настання нового року водіям слід адаптуватися до змін, і взяти до уваги, що далі у планах влади зниження допустимого «зазору» на перевищення швидкісного ліміту з діючих 20 до 10 км/год. Окрім цього, в Адмінкодексі заплановано встановити нові, підвищені розміри штрафів за перевищення швидкості: 340 грн якщо швидкість була вище встановленої на 10 км/год, і 3400 грн якщо перевищити на 50 км/год.

У той же строк, тобто до нового року, можлива зміна законодавчої бази, що стосується роботи систем автоматичної (не можна виключати, що і «ручної») фіксації порушень ПДР, та запуск самого комплексу автофіксації, який складатиметься з 4000 дорожніх камер.

 

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти