В Україні побільшає бетонних доріг

Програма Президента «Велике будівництво» на українських дорогах триває, проте вимагає нових підходів до будівництва сучасних та якісних автошляхів, зокрема, з використанням цементобетону. На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час презентації Програми розвитку цементобетонних доріг в Україні, яка відбулася сьогодні, 5 серпня, у Києві, інформує сайт відомства.

«Наразі цементобетонні дороги становлять лише 1% від загальної протяжності мережі автошляхів в Україні, але ми будемо змінювати цю ситуацію. Перші проєкти з цементобетонним покриттям вже реалізуються на дорозі Н-31 Київ-Дніпро в Полтавській області. Також триває реконструкція обходу Житомира на дорозі М-06 та капітальний ремонт автошляху Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв в Миколаївській області», – повідомив очільник Міністерства.

За його словами, таку технологію важливо використовувати на дорогах з найбільшою інтенсивністю і великим навантаженням на дорожнє покриття. Тим паче, що висока локальна складова собівартості цементобетонних доріг веде до створення нових робочих місць та зменшує залежність країни від імпорту.

«Цементобетонні дороги є дешевшими та надійнішими, оскільки мають більший термін експлуатації у порівнянні з асфальтними, вони термостійкі і здатні витримувати значні навантаження. Світовий банк рекомендує будувати саме такі дороги для створення дешевої та надійної інфраструктури. І ми продовжимо вивчати кращий закордонний досвід для будівництва таких доріг», – додав Владислав Криклій.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти