Названі витрати на технічне обслуговування Tesla Model S з пробігом майже 500 тис. км

Одна з багатьох рекламованих переваг електромобілів в порівнянні з автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння — це набагато нижчі експлуатаційні витрати і витрати на технічне обслуговування. Експерти проаналізували, чи це так.

Коли на ринку з’явилися перші моделі Tesla, зокрема перші зразки Model S, було неясно, наскільки надійними вони будуть в довгостроковій перспективі. Зрештою, вони були побудовані відносно молодою компанією з маленьким досвідом роботи в автомобільній сфері. За минулі відтоді роки продажу Tesla різко зросли, і деякі власники проїхали величезні відстані на своїх автомобілях.

Один з них — Стів Сасман. У 2014 році він купив стару Model S P85 з пробігом в близько 56 тис. км за 79 тис. доларів. Він багато їздив на цьому авто протягом 5 років володіння, перш ніж продати його в серпні минулого року з пробігом 344515 км.

Як зазначає сам Сасман, за ці роки він витратив всього 5415 доларів на технічне обслуговування, при цьому найзначніші витрати склали 2215 доларів на нову інформаційно-розважальну систему і 790 доларів на новий порт зарядки. Також власник змінив два комплекти шин, довелося замінити дверну ручку і 12-Вт акумулятор, а також дещо ще.

Нинішній власник Tesla продовжує часто їздити на Model S, і недавно електромобіль подолав позначку в 480 тис. км. Витрати на технічне обслуговування за останні 150 тис. км склали «близько» 5 тис. доларів. Загалом, виходить, що за майже 500 тис. км пробігу на обслуговування американського електрокара потрібно близько 10 тис. доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти