Японська влада намагалася об’єднати Honda і Nissan

За даними Financial Times, уряд країни вирішив, що окремо автовиробникам буде складно конкурувати на постійно зростаючому ринку і в сегменті автономних транспортних засобів.

За даними газети з посиланням на неназвані джерела, члени уряду Країни висхідного сонця планували в цьому році підштовхнути автомобільні компанії Nissan і Honda до переговорів про злиття. За їхньою інформацією, ініціатива була викликана стурбованістю влади перспективами автомобільного сектора в країні на тлі конкуренції, що посилилася в зв’язку з ростом попиту на безпілотний транспорт. Також в уряді стурбованість викликає стан компанії Nissan, яка вже знаходиться в хиткому положенні, яке може посилити «розставання» з Renault після арешту Карлоса Гона — колишнього глави автомобілебудівного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi.

Нагадаємо, що засновник альянсу Renault Nissan Alliance, а за сумісництвом «рятівник» самої компанії Nissan, в 2018 став фігурантом справи про фінансові махінації в особливо великих розмірах.

Однак представники як Nissan, так і Honda відкинули ідею злиття, так що переговори не відбулися. У компаніях відзначили неможливість використання загальних деталей під час складання автомобілів двох марок через фундаментальні відмінності, принципово різні бізнес-моделі, а також зосередженість Nissan на подальшому зміцненні зв’язку всередині існуючого альянсу з Renault.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти