Фахівці пояснили, чому необхідно регулярно знімати підкрилки з автомобілів

Позитивні моменти від таких аксесуарів очевидні, але є і підводні камені.

Зазвичай, підкрилки на автомобілі встановлюють ще на заводі, в деяких випадках це доводиться робити самому автовласникові. Користь від них очевидна — вони захищають кузов від каменів і піску, а також покращують акустичний комфорт в машині — адже сміття барабанить по пластику, а не по металу.

Однак, на думку фахівців, знімати підкрилки все ж варто. Справа в тому, що в процесі експлуатації автомобіля між ними і кузовом забивається дрібний пил і бруд, який може стати причиною серйозних неприємностей. Наприклад, під час дощу на невеликій швидкості вода з лобового скла разом зі сміттям потрапляє в короб повітропритоку, звідки повинна надаватися за передніми підкрилками. Але з часом всі отвори забиваються листям, і воно починає гнити, а разом з ним починається і корозія.

Як правило, початок корозії власник машини зауважує досить пізно — адже осередки прикриті тими самими підкрилками. Вихід із ситуації є — раз на півроку слід заглядати під них і вичищати весь бруд, що накопичився там. Якщо корозія вже почалася, необхідно якомога краще очистити це місце і обробити його антикором.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти