З наступного року відповідальність водіїв посилять, а повноваження поліції розширять

Кабінет Міністрів України запропонував своїм законопроектом №7286 новації для водіїв: підвищення штрафів, посилення відповідальності на порушення ПДР, зниження граничної швидкості в межах населених пунктів та розширення повноважень поліції, передають Автомобільні новини.

Серед іншого запропоновано знизити допустиму межу перевищення швидкості з 20 до 5 км/год, швидкість в містах обмежити відміткою в 50 км/год, за недотримання – штраф.

Поліції буде дозволено зупиняти транспортний засіб, навіть якщо він не порушив правила дорожнього руху, з метою перевірки документів (обов’язково передаються в руки), огляду вантажу, автомобіля, звірки його номера. При цьому водій повинен вимкнути мотор і покласти руки на кермо, а на вимогу співробітника поліції – вийти з автівки. Те ж стосується і пасажирів. Штраф за непокору – 10,2 тис. гривень

За перевищення швидкості, керування машиною без водійських прав, створення аварійної ситуації – посилення санкцій. Якщо водій став винуватцем смертельної ДТП або керував автомобілем в нетверезому стані, через що трапилася аварія і постраждали люди, – він може сісти у в’язницю на 7, 10 або 12 років.

Однак уряд забув передбачити покарання для тих, з чиєї вини немає розмітки, дорожнього знака, не функціонує світлофор або відсутнє освітлення дороги.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти