У нових Skoda Octavia спостерігаються дивні «глюки»

У листопаді 2019 року Skoda представила четверте покоління популярної моделі Octavia. До перших власників в Європі нові машини почали надходити на початку літа, і у деяких екземплярів виявилися проблеми з електронікою.

Як повідомляє чеське автомобільне видання Auto.cz, власники новеньких Октавія часто звертаються в фірмові дилерські центри через те, що вбудований голосовий помічник Лаура не розпізнає рідну чеську мову. Цю проблему фахівці вирішують оновленням програмного забезпечення мультимедійної системи, проте в деяких випадках це призводило до відмови блоку управління подушок безпеки.

Іноді помічник Лаура поводиться відверто непередбачувано. Один з власників Октавії описав її поведінку таким чином: «Одного разу вона самовільно щось шукала в інтернеті до тих пір, поки мультимедіа не перезапустити». Також в деяких випадках автомобілісти не можуть під’єднати свої смартфони до медіасистеми Октавії по протоколу Apple CarPlay і Android Auto, у окремих екземплярів відзначені мимовільне вимикання радіо і відмова системи старт-стоп.

Є у Octavia і проблеми з перегрівом екрану медіасистеми. Один з власників поскаржився, що від спеки він змінив свої кольори, але ні охолодження машини, ні перезавантаження системи не допомогли розв’язати проблему. У підсумку екран довелося замінити.

Чеський підрозділ марки прокоментував проблеми з новими Octavia наступним чином: «Нова Octavia – це автомобіль, який пропонує клієнтам найсучасніші технології. Робота по його поліпшенню ведеться протягом усього життєвого циклу, щоб надати клієнтам надійний і безпечний автомобіль».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти