МВС хоче ускладнити реєстрацію автомобілів із США

На офіційному веб-сайті Міністерства внутрішніх справ України розмістили проект постанови Кабінету міністрів «Про внесення змін до Порядку державних реєстрацій автомобілів та інших транспортних засобів».

Як повідомляє видання Твоя МАШИНА, суть запропонованих змін полягає в ускладнені процесу реєстрації та перереєстрації автомобілів та інших транспортних засобів які були ввезені закордону.

Повідомляється, що документи, видані іноземними уповноваженими органами, повинні бути легалізовані, якщо інше не передбачено законодавством або міжнародними договорами України, та подані разом із засвідченим у встановленому порядку перекладом на українську мову.

Також зазначається, що документ, який посвідчує, що транспортний засіб підлягає утилізації, не є документом, який підтверджує реєстрацію транспортного засобу.

Тобто, якщо іноземна страхова компанія вважає відновлення машини недоцільним і визнає його непридатним для експлуатації, то зареєструвати такий транспортний засіб в Україні стане значно складніше або й узагалі неможливо, враховуючи те, що невдовзі запровадять обов’язковий технічний контроль авто.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти