Нелегальні мільярди: стало відомо, скільки заробляє ринок таксі в Україні

В серпні стало відомо, що Міністерство інфраструктури підготувало законопроект щодо регулювання ринку послуг таксі. Думаю, що в цьому є нагальна потреба.

Про це у своєму Facebook написав аналітик Володимир Фесенко.

«Це один з найбільш масових ринків послуг в нашій країні (і за кількістю тих, хто надає таку послугу, і тих, хто її споживає). За деякими розрахунками, на цьому ринку працює близько 220 тис. осіб (1,1% від економічно активного населення), 98% з яких є неофіційно зайнятими фізичними особами, що не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності», – пише експерт.

На думку Фесенка, перехід до цивілізованого ринку таких послуг є неминучим, зокрема і в рамках процесу європейської інтеграції України, входження до єдиного європейського ринку з його стандартами.

«Потрібна не просто цивілізована легалізація цього ринку, а й таке його регулювання, яке б не призвело до подорожчання послуг і сприяло б розв’язанню наявних проблем, а не їх загостренню. Тобто треба гнучко враховувати інтереси різних груп на цьому ринку і шукати оптимальний баланс між ними», – написав він.

В серпні стало відомо, що Міністерство інфраструктури підготувало законопроект щодо регулювання ринку послуг таксі….

Publiée par Владимир Фесенко sur Mercredi 2 septembre 2020

Фахівці порахували, що ринок таксі в Україні генерує близько 40 млрд грн на рік. І 80% обігу цих коштів перебувають в тіні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти