Раритетний будинок на колесах Стіва Маккуїна виставлений на продаж

Унікальний кемпер, побудований на базі однотонної вантажівки Chevrolet 3800 1952 року випуску, який колись належав легенді Голівуду Стівену Маккуїну, виставлений на продаж на аукціоні Bringatrailer. Покупцеві подарують ще й мотоцикл Husqvarna, оформлений в дусі одного з фільмів Маккуїна.

Читай та підписуйся на Твоя МАШИНА в Google News!

Аукціоністи стверджують, що актор став власником цього пікапа практично випадково – побачивши його на узбіччі дороги і викупивши у власника-фермера. Сталося це в 70-х роках минулого століття, а сам кемпер побудували в 1952 році майстри компанії Northern Sheet Metal в Каліфорнії.

Вважається, що саме на цьому Chevrolet Маккуїн здійснив свою останню в житті поїздку, добираючись до аеропорту округу Вентура. Звідти він вилетів до Мексики, щоб лікуватися від раку, і в США вже не повернувся, бо помер в лікарні.

Автомобіль був проданий спадкоємцями актора в 1984 році на аукціоні і, судячи з усього, до 2016 року перебував в одних руках.

Кемпер має власне ім’я Dust Tite. У його суцільнометалевому кузові приховані двоспальне ліжко з ящиками для зберігання багажу та набір стелажів. Сам пікап оснащений рядною «шісткою» Thriftmaster об’ємом 235 кубічних дюймів (3,85 літра) в парі з чотириступінчастою механікою. Нинішня віддача двигуна не називається, але «з заводу» він розвивав 105 к.с. і 261 Нм крутного моменту. Заявлений пробіг раритету – менше 63 тисяч кілометрів.

До автомобіля додаються засвідчуючі його біографію документи і ще один раритет – мотоцикл Husqvarna CR250 1972 року, що оформлений в стилі одного з фільмів Маккуїна «Щонеділі» (документальна стрічка оповідає про життя мотогонщиків тих часів).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти